Vores møder med byggefirmaer

Vores møder med byggefirmaer

Fredag d. 30. juni 2017

Vi valgte at holde møder med 6 byggefirmaer, og mens prisen absolut er en faktor, så var det for os i højere grad mavefornemmelse og tillid til dem der sad på den anden side af bordet, som vi vægtede højest når vi skulle bedømme byggefirmaerne.

Når man vælger et byggefirma så betyder prisen selvfølgelig noget, det kommer man ikke udenom. Men i sidste ende er det er i højere grad tillid det kommer an på. Det vil nok være det dyreste køb i vores liv, så det kræver den rigtige mavefornemmelse for dem man sidder overfor.

Det var derfor det vi gik ind til med vore møder med de forskellige byggefirmaer, at mens vi selvfølgelig skulle kigge på prisen, og også forhandle om den, endda hårdt, så ville det alligevel blive tilliden, der ville vinde i den sidste ende.  

Huscompagniet

Huscompagniet

Vi havde besøgt flere af Huscompagniets udstillingshuse, og kunne rigtig godt lide både udformningen, indretningen og kvaliteten så også ud til at være i top, så vi bookede et møde hos dem.

Mødet startede med at konsulenten fortalte os om Huscompagniet, deres størrelse og hvor mange huse de bygger. At de er valgt som årets husbygger 5 år i træk. Deres gode regnskaber samt deres gode kunde bedømmelser.

Vi talte så om vores ønsker, og her starter konsulenten så et regneark op, og fører vores ønsker ind, så man løbende kan se priserne på valg og tilvalg, hvilket er rigtig godt, overskueligt og gennemsigtigt.

Vi gik så en tur igennem deres udstilling, hvor man kan se alt fra mursten, døre, vinduer, lofter, ja faktisk alt, og her fik vi mere eller mindre alle ting på plads, også ting vi slet ikke havde tænkt over.

Vi endte ud med et tilbud, som vi ikke blev skræmt væk af, og gik derfra med et rigtig godt indtryk af både Huscompagniet samt byggerådgiveren Kristian, og tænkte at dem skulle vi helt sikkert tale videre med. 

Efter sommerferien kontaktede Kristian os igen, og ville høre om vi skulle tale videre om projektet, hvilket vi rigtig gerne ville, selvom vi dog ikke havde talt med andre endnu. Vi sagde til ham at vi syntes det var rigtig fint, vi skulle dog nok tale lidt om prisen.

Da vi kommer ned til det andet møde, får vi at vide at der havde været prisstigninger. Det var vi ikke helt tilfredse med, hvilket vi også gav udtryk for, men vi kom nærmere en løsning, og fik igen et rigtig godt indtryk af både Kristian og Huscompagniet.

Kristian har igennem hele processen, kontaktet os løbende, og har vist stor interesse for at Huscompagniet meget gerne ville bygge vores hus, hvilket vi synes har været rigtig positivt.

Jensen & Jensen

Jensen og Jensen i Holstebro

Vi fik kendskab til Jensen & Jensen gennem nogle venner der har bygget med dem, og de har været meget tilfredse, og da de også havde sluppet igennem nåleøjet ift. soliditet samt omdømme, så ville vi gerne have en snak med dem.

Det er et lokalt firma her fra Holstebro, og til mødet med dem, blev vi mødt af Lars og Henrik, som virker mere som to vestjyske håndværkere end sælgere, hvilket absolut er ment positivt. De lyttede til hvad vi havde af ønsker, og kom undervejs også med spørgsmål og forslag, ikke helt i så høj grad som f.eks. Huscompagniet. 

Vi fik et rigtig godt indtryk af dem, og deres "nede på jorden" tilgang gjorde at de ret hurtigt en af vore favoritter. Det samt at deres tilbud absolut var i den fornuftige ende, gjorde at dem ville vi helt sikre også tale videre med.

Eurodan

Eurodan Huse

Vores møde med Eurodan startede lidt skævt. Da vi ankom til deres kontor og udstillingslokaler, vidste konsulenten ikke at han havde et møde med os, selvom han havde bekræftet den via mail. Han havde dog (”heldigvis”) ikke andre møder, så det gik alligevel.

Vi fik en præsentation af hvem Eurodan er, og hvordan det bygger, hvilket var rigtig fint, og da vi kom til at tale om vore ønsker, er Eurodan og Huscompagniet meget ens, valg og tilvalg foregår via et regneark, dejligt overskueligt og gennemsigtigt. 

Vi kunne dog ret hurtigt se at prismæssigt ville vi ligge langt over hvad vi havde modtaget fra andre, hvilket vi også påpegede. Konsulenten fra Eurodan forklarede det med, at nu var funkis jo ret dyrt at bygge, samt de andre firmaer helt sikkert ikke havde haft alt med, vi kunne dog se at det ikke helt forholdt sig sådan.

Også her skulle vi en tur rundt i udstillingen, Eurodan har dog en lidt anderledes måde at gøre tingene på, hvor bla. valg inventar og hårde hvidevarer, er lidt forvirrende.

Undervejs sendte vi mange blikke til hinanden, og kunne allerede her mærke at det nok ikke blev Eurodan vi kom til at bygge med, hvilket blev endelig bekræftet da vi kom til totalprisen. Her var Eurodan var 6-800.000 dyrere end alle andre tilbud vi endte med at modtage.

Vi kender andre der har bygget med Eurodan, og er meget tilfredse, så måske har vi blot været uheldige, men Eurodan kunne vi dog ret hurtigt udelukke som vores valg af byggefirma.

Vestergaard Huse

Vestergaard Huse

Et par tidligere naboer, på vejen hvor vi bor nu, skulle bygge med Vestergaard Huse, og roste dem meget, så vi fik sat et møde i stand med dem.

De er beliggende lidt udenfor Viborg, og til mødet hos dem blev vi mødt af Troels, som startede ud med at fortælle om lidt om hvem de var og hvordan de bygger. Herefter fik vi fortalt om vore ønsker, det er værd at bemærke at mange af de ting som er tilvalg hos andre, f.eks. unidrain, filt på vægge osv. er standard hos Vestergaard.

Vi tog også ud sammen med konsulenten ud for at kigge på en af deres udstillingshuse i området, samt kørte ned og kiggede på et andet de havde bygget. 

Vi fik et rigtig godt indtryk af Troels, samt Vestergaard Huse, og deres tilbud kunne også godt matche de andre vi havde fået, så de blev med det samme en af vore favoritter, som vi bestemt gerne ville tale videre med.

Idé Huse

Idé Huse

Vi havde været ude at se et af Idé Huses udstillingshuse, og kunne meget godt lide det, og fik derfor sat et møde i stand med dem. 

Igen startede mødet med en præsentation af Idé huse og hvordan de bygger, og vi blev spurgt ind til hvad vores ønsker og var. Vi gennemgik materialer, og undervejs kunne vi godt se at Idé Huse ville blive udfordret på prisen ift. de andre tilbud vi havde modtaget.  

Vi fik et rigtig fint indtryk af dem, men da de prismæssigt lå i den lidt høje ende, så endte vi ikke med at gå videre med Idé Huse.

Milton Huse

Milton Huse

Vi havde kontaktet Milton Huse via mail, med beskrivelse af hvad vi gerne ville have, og havde modtaget et overslag tilbage, der dog var lidt til den høje side.

Vi blev så ringet op af dem, og inviteret ned til et møde, vi tænkte det kunne vel ikke skade.

Vi kom ned til mødet, fik talt det hele igennem, og fik generelt et rigtig fint indtryk af dem.

Prismæssigt var vi dog stadig et stykke fra hvor vi gerne ville være, men de ville sende det ind til deres beregningsafdeling, og komme med et godt tilbud.

Da de vendte tilbage var det dog ikke med en pris fra deres beregningsafdeling, men med en invitation til et 2. møde. På det tidspunkt havde vi lidt fået nok af møder med byggefirmaer, og efterspurgte en opdateret pris fra dem.  

Denne fik vi dog aldrig, Milton Huse vendte dog tilbage ca. 14 dage senere, dagen efter vi havde foretaget vores valg af byggefirma. Og selvom de gerne ville matche prisen, var vi dog allerede sikre på vores valg.

Så vores indtryk af Milton Huse er absolut positivt, vi havde dog en bedre mavefornemmelse med de andre, og derfor valgte vi ikke at gå videre med dem.