Så måtte vi skifte bank

Så måtte vi skifte bank

Onsdag d. 13. december 2017

Selv med en sund økonomi, kan der være udfordringer i at få et byggeprojekt finansieret, hvis man bygger udenfor bygrænsen af en større by. I vores tilfælde kom Totalkredit med en vurdering langt under omkostningerne til byggeriet, så vi måtte skifte bank.

Det skal ikke være nemt at bygge hus.

Det sidste der skulle til inden vi endeligt kunne komme i gang, var en godkendelse af projektet i banken. Vi havde på det tidspunkt Vestjysk Bank, og havde tidligere på møder med dem, fået at vide at hvad vi havde råd til, og da det endelige projekt var langt under det, tænkte vi det nok skulle gå fint.  

Vi fik sendt kontrakt og budget på byggeriet ned i banken, og gik så og ventede på svar fra dem. Desværre fik vi en ret nedslående besked tilbage fra dem, Totalkredit ville kun vurdere huset til 800.000 under af hvad det koster at bygge, da de ikke mener et hus kan sælges til mere i Sørvad.

Sørvad er en mindre by, ca. 1.100 indbyggere. Det ligger dog kun 7 km fra hvor vi bor nu her i Haldgård, et af de mest populære bolig kvarterer i Holstebro, og der er flere andre huse i den prisklasse vi vil bygge, der har dog ikke været solgt nogle, men heller ikke været nogle til salg.

Så mens vi godt vidste, at der ville være en risiko for at vurderingen ville ligge under, blev vi noget chokeret over hvor langt under. Vores bankrådgiver i Vestjysk Bank var også ret overrasket.

Vi mener dog vurderingen er helt forkert, så mens vi har været glade for Vestjysk Bank og vores rådgiver, og de har også været rigtig glade for at have os som kunder, så har vi ikke lige 800.000 kontant til at dække forskellen, så mens begge parter var kede af det, så blev vi nødt til at gå andre veje.

Vi fik derfor nye vurderinger fra de andre kreditforeninger: BRF, Nordea Kredit og Realkredit Danmark. Vi fik hos alle en noget bedre vurdering, dog stadig lidt under hvad det koster at bygge.

Vi valgte at skifte bank til Nordea, da vi havde et rigtig godt møde med dem, hvor der var både en bank- og en byggerådgiver med, og fik en rigtig god snak ift. alle aspekter.  

Vi lægger så en større andel kontant, og den sidste del der ligger udover, bliver lavet rigtig fordelagtigt, så vi er rigtig glade for, at finansieringen er kommet endeligt på plads.